Суд арештував майно Петра Порошенка

Печерський районний суд Києва арештував майно п’ятого президента України, лідера партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Серед майна, на яке накладено арешт, зокрема, квартири у Вінниці та Києві, садиба у Козині, земельні ділянки, акції Порошенка у низці приватних компаній.

Захист Петра Порошенко оголосив про намір оскаржити це рішення в апеляційній інстанції. Також планують звернутися у Європейський суд з прав людини.

Згодом офіс генпрокурора уточнив дані щодо майна.

“Суд прийняв рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше”, – заявили в Офісі Генпрокурора.

Нагадаємо, за версією слідства, Порошенко в 2014 році вступив у змову з Віктором Медведчуком і низкою інших осіб, зокрема серед влади Росії, щоб відмовитися від вугілля з ПАР і постачати його з підприємств у ОРДЛО. Слідчі вважають, що Порошенко тиснув на Міненерго, щоби замість африканського вугілля на вимогу Росії купували вугілля у двох підприємств, що розташовані на тимчасово окупованих територіях і контролювалися терористами. Гроші за вугілля нібито прямо в руки терористів перевозили в готівці.