В Іспанії за допомогою Google Maps знайшли боса сіцилійської мафії, який переховувався від поліції 20 років

В Іспанії арештовано 61-річного боса сицилійської мафії Джоаккіно Гамміно. Він був одним з найбільш розшукуваних злочинців Італії. Його місцезнаходження вдалося зафіксувати за допомогою Google Maps.

Про це повідомляє Медуза із посиланням на видання La Repubblica.

Гамміно було арештовано в Галапагарі за 33 кілометри від Мадрида 17 грудня, але подробиці справи стали відомі лише зараз.

“Як ви мене знайшли? Я навіть у своїй сім’ї не дзвонив останні 10 років», – заявив бос мафії під час арешту.

Як пояснили слідчі, ключову роль у затриманні Гамміно зіграв знімок у сервісі Google Street View, який дозволяє переглядати панорамні види вулиць різних міст світу. На одній із панорам було помічено чоловіка в одязі шеф-кухаря, який стояв біля магазину фруктів El huerto de Manu («Сад Ману»).

Поліція поважала, що він схожий на Гамміно, а пізніше знайшла цьому доказ у фейсбуці ресторану La cocina de Manu («Кухня Ману»), що неподалік магазину. Заклад опублікував фотографію того самого чоловіка в одязі шеф-кухаря та зі шрамом на підборідді. За цим ознакою слідчі й впізнали Гамміно.

З’ясувалося, що бос мафії кілька років жив у Іспанії під назвою Мануель. При цьому в ресторані було кілька натяків на його зв’язок із мафією, зазначає La Repubblica. Зокрема там подавали “Сицилійську вечерю”. Сам ресторан, як і продуктовий магазин, що знаходиться поруч, могли бути прикриттям для незаконної діяльності, підозрюють слідчі.

Наразі Гамміно перебуває під арештом в Іспанії. Слідство розраховує, що його доставлятимуть до Італії до кінця лютого.