Наріман Джелялов: Злочин Росії є джерелом її проблем

Наріман Джелялов, перший заступник голови Меджлісу в «Сімферопольському районному суді», 06.09.2021 Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Перший заступник Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, заарештований в Криму окупаційною “владою” за звинуваченням у нібито “диверсії” передав лист своєму адвокату Миколі Полозову. 

У листі, який опублікував адвокат, Наріман Джелялов наголошує: “Особи, покликані захищати конституційний лад, своїми злочинними діями самі штовхають країні в безодню”. Нижче наводимо повний текст звернення.

«Мене звинувачують у діянні, яке кримінальний кодекс відносить до злочинів проти засад конституційного устрою та безпеки держави.

Проте, мені очевидно, що великої небезпеки для держави, яка не дотримується, але хоча б декларує демократичні цінності, несуть брехливе слідство і неправдивість, що нехтують принципами неупередженості й об’єктивності, «правосуддя».

Особи, покликані захищати конституційний лад, своїми злочинними діями самі штовхають країні в безодню.

І при цьому судять мене – людину, яка засуджує агресію Росії щодо України та окупацію Криму.

Однак, ми сьогодні бачимо, що саме цей злочин Росії є джерелом її проблем як усередині країни, так і поза нею.

Тільки засудивши справжніх винуватців своїх бід Росія забезпечить власну безпеку.

Нагадаємо:

  • 3 вересня 2021 року в селі Левадки Сімферопольського району співробітники ФСБ обшукали будинок та затримали Асана Ахтемова. 4 вересня 2021 року співробітники ФСБ вранці провели в селі Першотравневе Сімферопольського району обшук у будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.
  • 6 вересня 2021 року «Київський райсуд» Сімферополя заарештував Джелялова до 4 листопада. 28 жовтня  продовжив арешт до 23 січня 2022 року.
  • 23 вересня слідство ФСБ звинуватило Джелялова. у скоєнні диверсії у складі організованої групи з п. «А» ч. 2 ст. 281 КК РФ (покарання — від 12 до 20 років позбавлення волі). І за ч. 4 ст. 222.1 КК РФ — незаконне придбання, передача, зберігання, перевезення, пересилання або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв у складі організованої групи (покарання — від 10 до 15 років позбавлення волі).