Суд в РФ засудив кримськотатарського активіста Ернеса Сейтосманова до 18 років колонії

Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (РФ) засудив 37-річного кримськотатарського активіста Ернеса Сейтосманова до 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Росіяни інкримінували чоловікові організацію діяльності ісламської політичної партії “Хізб ут-Тахрір”

Про це повідомляє  “Кримська солідарність”.

У такий спосіб суд підтримав прохання державного обвинувача Владислава Кузнецова про ув’язнення громадянина України на 18 років позбавлення волі.

Перші чотири роки з усього терміну обмеження волі бранець Кремля проведе у в’язниці – найважчі умови. Потім Сейтосманова відправлять до виправної колонії.

Після виходу на волю суд призначив кримчанину обмеження на півтора року. Ці обмеження полягають у необхідності реєструватися в незаконній “федеральній службі виконання покарань” двічі на місяць, не залишати житло з 10-ї вечора до 6-ї ранку, не змінювати місце проживання та роботу без повідомлення незаконного утворення росіян в українському Криму та не відвідувати публічних заходів.

До арешту Ернес Сейтосманов відвідував політично вмотивовані судові процеси над кримськими татарами в Криму та в Ростові-на-Дону, допомагав сім’ям політв’язнів у розв’язанні соціально-побутових питань, брав участь у громадських ініціативах.

Кримська правозахисна група наголошує, що кримінальне переслідування осіб, які не є злочинцями з позиції українського законодавства, – це порушення ст. 7 Європейської конвенції з прав людини (покарання лише на підставі закону), оскільки за міжнародним гуманітарним правом РФ не має права застосовувати своє кримінальне законодавство на тимчасово окупованій території.