У Києві не можуть розпочати засідання по справі організатора “самооборони Севастополя” Комелова

Підготовче судове засідання Оболонського районного суду, на якому повинна була розглядатись справа севастопольця Івана Комелова, який приймав участь в організації діяльності «самооборони» міста, не відбулось: не з’явились обвинувачений і його захисник.

Як повідомляє БСІ, прокуратура АРК обвинувачує Івана Комелова у тому, що він, перебуваючи на посаді члена Президії Громадської ради при Севастопольській міській державній адміністрації, публічно закликав до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України; вступив до лав «самооборони Криму» та брав участь у його злочинній діяльності, зокрема, під час захоплення штабу ВМС України у березні 2014 року. Комелова обвинувачують у порушенні ч.1 ст.111 КК України (держзрада) та ч.2 ст.260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Прокурор Андрій Гонтар подав усні клопотання про відкладення підготовчого засідання через неявку обвинуваченого та захисника та клопотання про ухвалу про привід обвинуваченого Службою безпеки України в АРК та Севастополі.

Суддя Сергій Родіонов відмовив у клопотанні про привід Комелова через відсутність можливості розглянути питання у присутності захисника. Засідання перенесено на 5 квітня 2019 року.

Як повідомляє БСІ, обвинувальний акт стосовно Комелова надійшов до Оболонського районного суду м. Києва 07 серпня 2018 року. Повістка, спрямована обвинуваченому, не отримана.

Нагадаємо, активіст із Севастополя Іван Комелов очолював у Севастополі «Український вибір» Віктора Медведчука.

У січні 2014 го разом із Олександром Синявським створював воєнізовані загони, щоб «використовувати їх проти прихильників Євромайдану». Через місяць ці загони стали ядром «севастопольської самооборони», яка допомагала російським військовим встановлювати контроль над містом.

ЗМІ називають Комелова активним учасником «русской весны», якого у 2014 році допустили у команду «народного мера» Олексія Чалого.

У серпні 2018 року Комелов очолив севастопольську організацію російської партії «Родина».