Вишинському, якого підозрюють у держзраді, продовжили арешт

8 лютого 2019 року Херсонський міський суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та залишив без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою керівника незареєстрованої організації інформресурсу «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, який підозрюється у державній зраді.

Як йдеться в ухвалі суду, який є у розпорядженні “Бюро судебної інформації”, строк тримання під вартою Вишинському продовжено на 60 діб: до 8 квітня 2019 року включно.

В ухвалі, зокрема, йдеться, що Вишинський “достовірно усвідомлював, що метою його діяльності на вказаній посаді є не об’єктивне висвітлення дійсності, а участь у проведенні «інформаційної війни»

Як відомо, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура АР Крим.

  • 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».
  • Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали. 17 травня Херсонський міськсуд арештував його без права внесення застави.
  • 1 червня Апеляційний суд Херсонської області відхилив апеляційну скаргу на арешт Кирила Вишинського. В ході судового засідання він заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням Вишинський звернувся до президента України Петра Порошенка.
  • 6 липня  2018 року Вишинському додатково було повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.
  • 10 січня 2019 року слідчий відділ ГУ СБУ в АРК за дорученням прокуратури АРК повідомив Вишинському і його захисникам про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надав доступ до матеріалів досудового розслідування.