“Кримські справи” тижня: анонси засідань 25.03-29.03

Male Judge Writing On Paper

На цьому тижні суди Києва розглянуть декілька «кримських справ».

Як повідомляє БСІ, у понеділок, 25 березня, у Дарницькому суді розглянуть три справи по державній зраді: о 12.00 по обвинуваченню Василя Рогатіна – кандидата у депутати Красноперекопської міьскради в окупованому Криму, а о 12.15 розгляне справу екс-заступника начальника Управління державної охорони Станіслава Шапортова, який після окупації Криму був призначений «заступником голови адміністрації Ялти»

О 12.20 на черзі справа по державній зраді підполковника Максим Гіндеса – екс-начальника управління Управління в м.Ялта ГУ СБУ в АР Крим

Подільський суд о 14.00 розгляне держзраду військового Олегп Хоменко з Криму, який не виїхав з окупованої території.

Солом’янський суд о 17.00 – справу по обвинуваченню депутата Севастопольської міської ради 6 скликання Леонідп Жунько, який, за даними слідства, у 2014 році голосував за проведення «референдуму про входження Севастополя до складу Росії».

У вівторок, 26 березня, Шевченківський суд о 08.20 розгляне справу по державній зраді колишнього голови Красноперекопської РДА Казбека Кубалова.

Дніпровський суд о 09.00 – справу про держзраду екс-депутата парламенту Криму Володимира Кличнікова.

Деснянський суд о 11.00 – справу про держзраду Віктора Дрібного, який до анексії був депутатом ВР АРК від Партії регіонів, головою правління ВАТ «Кримгаз», членом депутатської фракції «Регіони Криму».

Подільський суд о 14.20 розгляне  справу Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді. Нагадаємо, Вишинський – колишній український журналіст, керівник «РІА Новини-Україна» філії російського інформагентства «РИА Новости». Звинувачуєтся СБУ у створенні підривної проросійської інформаційної мережі на терені України та державній зраді.

У середу, 27 березня, Солом’янський суд о 10.00 розгляне справу заступника міністра оборони РФ Дмитра Булгакова, якого звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (760/21721/17, судді Курова О.І., Педенко А.М., Криворот О.О).

Деснянський суд о 10.30 розгляне державну зраду, в якій обвинувачується Геннадій Басов – голова партії «Русский блок», екс-депутат Севастопольської міськради, який брав участь антиукраїнських акціх. (754/16179/17, судді: Лобанов В.А., Грегуль О.В., Панченко О.М.)

Дніпровський суд запланував розгляд двох справ по держзраді суддів з Криму: о 15.00  – судді Марини Білоус, о 15.30 Ігора Гаврилюка.

Також в цьому суді на 16.00 запланована справа по держзраді голови окупаційної адміністрації Сімферополя Ігора Лукашева.

А Апеляційний суд о 14.00 продовжить розгляд скарг у справі екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша, якого суд першої інстанції засудив до 12 років позбавлення волі за державну зраду.

У четвер, 28 березня, Голосіївський суд о 09.30 розгляне справу депутата окупаційного парламенту Криму Сергія Доніча, а Подільський суд о 8.30 – справу ще одного «депутата-зрадника» з Севастополя.

Солом’янський суд о 09.30 – держзраду судді з Криму Тетяни Брикало

У п’ятницю, 29 березня, Дніпровський суд о 9.00 розгляне чергову справу по обвинуваченню у держзраді екс-депутата ВР АРК, який голосував за постанови, що сприяли окупації Криму.