Павла Гриба хочуть ув’язнити на шість років

В Росії на засіданні Північно-Кавказського військового окружного суду прокурори на дебатах попросили покарання для українського політв’язня Павла Гриба у вигляді 6 років ув’язнення.

Про це повідомляє телеканал Громадське із зали суду.

«На судових дебатах у справі українського політв’язня Павла Гриба прокурори просять для українця 6 років ув’язнення», – йдеться у повідомленні.

При цьому термін ув’язнення прокурори пропонують відраховувати з 25 серпня 2017 року.

На початку засідання через поганий стан здоров’я Грибу викликали швидку допомогу, але згодом засідання продовжили.

У коментарі Громадському сам Павло розповів, що почувається кепсько. Каже, що належної медичної допомоги йому не надають.

«З часів минулого засідання коли я захворів ніхто нічого не зробив, мене відвозять сюди й кажуть, що я здоровий. Я прошу вас перенести засідання. Я не повинен тут сидіти й страждати хворобами», – сказав Гриб.

Він сказав, що не здатний брати участь у дебатах, бо скаржиться на нудоту та болі.

«Сьогодні зранку вивели в окрему кімнату. Там нічого немає, закрили просто. Це робиться для того, щоб подивитись мої папери. Є для того спеціальні люди. Це мене навмисно вивели, подивились. Та у мене там нічого такого немає. Заяви, звернення, останнє слово», – додав Гриб.

Політв’язень також зауважив, що він вважає свою справу виключно політичною. «Я думаю, що це політика. І думаю, що коли цю справу тільки починали, ніхто не думав, що так вийде», – сказав Гриб.

  • 24 серпня 2017 року на території Білорусі зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав в Гомель для зустрічі з дівчиною-росіянкою, з якою познайомився в соціальних мережах. Посольство України в Мінську направило ноту МЗС Білорусі, щоб з’ясувати місцезнаходження Гриба. Згодом стало відомо, що його немає серед затриманих або заарештованих в білоруському СІЗО.
  • 29 серпня 17-річна росіянка з Сочі зізналася, що запросила Павла Гриба в Білорусь під тиском співробітників ФСБ, які потім викрали його і доставили в Росію. Зараз він утримується в СІЗО Краснодара. ФСБ обвинувачує Гриба в тероризмі.
  • Павло Гриб має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючі препарати.
  • 3 липня 2018 року кримінальну справу українця Павла Гриба було передано на розгляд до Північно-Кавказького окружного військового суду. Його обвинувачують в нібито «підготовці теракту» на випускному в Сочі за ч.1 ст. 205.1 КК РФ (сприяння в терористичній діяльності).
  • 30 січня 2019 року Денісова повідомила, що Павло Гриб вимагає негайної операції на серці, його стан здоров’я – критичний: після обстежень лікарі діагностували у нього низку серйозних хвороб.

Фото: Громадське.ТБ