“Кримські справи” тижня: анонси засідань 1.04 – 5.04

На цьому тижні суди Києва розглянуть декілька «кримських справ».

Як повідомляє БСІ, у понеділок, 1 квітня, у Дарницькому суді розгляне дві справи по обвинуваченню у державній зраді двох депутатів Верховної ради АРК, які голосували за постанови, що сприяли окупації півострова. Так, о 10.30 – засідання по екс-депутату Михайло Смолянову, а о 11.30 – Геннадія Бабенко.

А Голосіївський райсуд о 14.00 розгляне справу щодо учасника так званої «Самооборони Криму» Олександра Саттарова, якого в грудні 2017 року затримали в Дніпропетровській області.

У вівторок, 2 квітня, у Дарницькому суді о 10.00, о 10.10 та о 10.30 –три справи по обвинуваченню депутатів Севастопольської міської ради 6 скликання Євгена Дубовика, Олега Антоненкова та Юрія Гоголя, які, за даними слідства, у 2014 році голосували за проведення «референдуму про входження Севастополя до складу Росії».

У Солом’янському суді о 17.00 – справу про держзраду екс-депутата парламенту Криму Сергія Єгорова.

У четвер, 4 квітня, одразу у декількох судах відбудуться засідання по справам депутатів Верховної ради АРК 6 скликання, які голосували за постанови, що сприяли окупації півострова.  Так, у Подільському суді заплановані чотири подібні засідання: по два о 8.45 та 8.50.

О 10.30 у Дарницькому суді – справа севастопольського депутата Володимира Галичого, який, за даними прокуратури АРК, взяв участь у позачерговому засіданні Севастопольської міської ради 11.03.2014 та голосував за прийняття так званої «Декларації про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

А о 11.00 у тому ж суді – справа по судді, яка обвинувачується у держзраді, – Людміли Капустіної, а Солом’янський суд о 11.00 – справу чергового депутата-зрадника з ВР АРК

Подільський суд о 14.30 розгляне  справу Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді. Нагадаємо, Вишинський – колишній український журналіст, керівник «РІА Новини-Україна» філії російського інформагентства «РИА Новости». Звинувачуєтся СБУ у створенні підривної проросійської інформаційної мережі на терені України та державній зраді.

У п’ятницю, 5 квітня, Деснянський суд о 09.30 розгляне справу про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України командувача “Самооборони Криму”, депутата Держдуми РФ Михайло Шеремета (754/9953/18).

Оболонський суд теж на 9.30 призначив чергову спробу розпочати підготовче засідання по справі Івана Комелова. Він звинувачується у тому, що перебуваючи на посаді члена Президії Громадської ради при Севастопольській міській державній адміністрації, публічно закликав до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України; вступив до лав «самооборони Криму» та брав участь у його злочинній діяльності, зокрема, під час захоплення штабу ВМС України у березні 2014 року. Комелова обвинувачують у порушенні ч.1 ст.111 КК України (держзрада) та ч.2 ст.260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

У Деснянському районному суді Києва о .30 пройде засідання у кримінальному провадженні за звинуваченню в державній зраді екс-глави Нахімовської РДА Севастополя Геннадія Плотнікова.