“Справу ялтинських паліїв” повернули до суду першої інстанції

У окупаційному “Верховному суді” Криму 17 квітня відбувся розгляд касаційної скарги по так званій «справі ялтинських паліїв». Суддя Ірина Рижкова задовольнила касаційну скаргу і прийняла рішення скасувати вирок і повернути справу до Ялтинського міського суду. Про це повідомляє ініціатива «Кримський процес».

Під час судового розгляду підсудні говорили про те, що стосовно них застосовувалися тортури для отримання зізнань.

Кримські активісти пов’язували справу проти одного з фігурантів Муедіна Алівапова з діяльністю його брата, який відкрито висловлював свою проукраїнську позицію з приводу Криму, а також з приводу репресій по відношенню до кримських татар.

Нагадаємо, 23 січня в Алупці був затриманий 21-річний кримський татарин Муеддін Алівапов. Його звинуватили в тому, що він з двома співучасниками підпалював автомобілі на Південному березі Криму.

У січні 2018 року підконтрольний Росії кримський суд засудив Муедіна Алівапова до 4,6 років колонії-поселення, Сергія Кудряшова – до 3 років колонії-поселення, а В’ячеслава Бутника – до 2,5 років колонії-поселення. Засуджені подали апеляцію на вирок, однак “Верховний суд Криму” залишив його в силі.