У справі учасника «Самооборони Криму» Саттарова почали допит свідків

У справі учасника «самооборони Криму» Олександра Саттарова, якого звинувачують у державній зраді, почали допит свідків. Справу розглядає колегія суддів Голосіївського районного суду Києва.

Як повідомили БСІ у прокуратурі АРК, на засіданні 22 квітня у якості свідка захисту був допитаний батько підсудного Валерій Саттаров.

Як відомо, Олександр Саттаров звинувачується у порушенні ч.1 ст.111 ККУ (Державна зрада). Згідно з обвинувальним актом, Саттаров, «будучи учасником незаконного збройного формування «Самооборона Криму», навмисно надавав представникам держави-агресора допомогу у проведенні підривної діяльності проти України шляхом розпалювання сепаратистських настроїв серед населення Криму, організації масових заворушень, захоплення військових частин та адміністративних будівель органів влади».

За словами Валерія Саттарова, хоча його син дійсно перебував у Криму з середини квітня по жовтень 2014 року, він не брав участь у нападах на військові частини, а також не був членом незаконних збройних формувань. В Крим, за словами батька, Саттаров поїхав за сімейними обставинами (продати нерухомість), а мешкав у родичів.

На наступному засіданні 23 травня буде дистанційно допитаний засекречений свідок обвинувачення з Одеси.

Нагадаємо,

  • 15 грудня 2017 року правоохоронці затримали в Дніпропетровській області члена так званої «Самооборони Криму» Олександра Саттарова.
  • 18 грудня 2017 року Приморський суд Одеси заарештував його без права внесення застави. Через кілька місяців його привезли до Лук’янівського СІЗО до Києва.
  • У травні 2018 року прокуратура АРК і слідчий відділ Главку Нацполіціі в АРК завершили досудове розслідування і направили в Апеляційний суд Києва для вирішення питання про визначення підсудності обвинувальний акт щодо Олександра Саттарова.
  • Справу направили у Голосіївський районний суд Києва: після кількох засідань закінчився термін повноважень у одного з членів суддівської колегії: був оголошений повторний розгляд справи Саттарова з новим складом суддів.
  • 5 листопада 2018 року був зачитав обвинувальний акт у справі: Саттаров звинувачується у порушенні ч.1 ст.111 ККУ (Державна зрада). Згідно з обвинувальним актом, Саттаров в складі «самооборони Криму» брав участь у захопленні військового аеродрому «Бельбек» (Севастополь) і української військової частини А-4515, яка обслуговувала його роботу.
  • Сам Саттаров своєї провини про не визнає.
  • 14 серпня 2018 року Саттарова в СІЗО відвідала український омбудсмен Людмила Денисова. Під час їх зустрічі він написав заяву на ім’я президента Росії Володимира Путіна. У ньому він попросив обміняти його на одного з українських ув’язнених, які утримуються в російських СІЗО або колоніях.

Фото: Крим.реалії