У справі Вишинського продовжують оголошувати обвинувальний акт

У Подільському районному суді Києва продовжується оголошення обвинувального акту у справі керівника незареєстрованої організації «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського.

Як повідомляє Бюро судової інформації, на засіданні 25 квітня прокурори кримської прокуратури встигли прочитати 23 сторінки обвинувального акту (по 57 з 79).

Зокрема, на засіданні прокурори продовжили перераховувати статті, які закликали до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захопленню державної влади,  вчинення  дій з метою зміни меж території та державного кордону України, розпалювання національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї, легітимізацію анексії півострова та т.зв. “виборів у “Л/ДНР”.

В цілому, за словами прокурорів АРК Романа Мурачова та Євгена Комаровського, дії Вишинського були, зокрема, спрямовані на повалення конституційного ладу і посягання на територіальну цілісність України.

Колегія суддів (Павленко, Бородій, Отвіновський) оголосила перерву до 2 травня.

  • Як повідомляв кореспондент БСІ, 26 березня Подільський райсуд Києва продовжив Вишинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 травня. А колегія суддів не задовольнила клопотання захисту  про відвід суддів.
  • Нагадаємо, 06.03.2019 року прокуратура АР Крим за результатами досудового розслідування скерувала до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно керівника незареєстрованої організації «РИА Новости Украина» якого обвинувачують у вчиненні злочинів передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї).
  • 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».
  • Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали. 17 травня Херсонський міськсуд арештував його без права внесення застави.
  • 1 червня Апеляційний суд Херсонської області відхилив апеляційну скаргу на арешт Кирила Вишинського. В ході судового засідання він заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням Вишинський звернувся до президента України Петра Порошенка.
  • 6 липня  2018 року Вишинському додатково було повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.
  • 10 січня 2019 року слідчий відділ ГУ СБУ в АРК за дорученням прокуратури АРК повідомив Вишинському і його захисникам про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надав доступ до матеріалів досудового розслідування.

Фото: