”Кримські справи” тижня: анонси засідань 20.05 – 24.05

На цьому тижні суди Києва розглянуть декілька «кримських справ».

У понеділок, 20 травня, у Дарницькому районному суді суді 0 11.15 запланований розгляд справи про держзраду кримського депутата 6 скликання, який продовжив роботу у незаконно створеній “Держраді РК”; о 13.00 у цьому ж суді пройде аналогічна справа, але вже по депутату із Севастополя.

У середу, 22 травня, Голосіївський райсуд о 15.00 розгляне справу щодо учасника так званої «Самооборони Криму» Олександра Саттарова, якого в грудні 2017 року затримали в Дніпропетровській області.  Нагадаємо, у справі почали допит свідків. На засіданні був допитаний батько підсудного Валерій Саттаров. На цьому засіданні буде дистанційно допитаний засекречений свідок обвинувачення з Одеси.

У п’ятницю, 24 травня, Голосіївський райсуд о 11.30 відбудеться засідання по обвинуваченню депутата Верховної ради Криму 6 скликання, який, за даними слідства, у 2014 році голосував за ряд постанов, що сприяли окупації півострова.

Той ж Голосіївський райсуд о 11.30 за обвинуваченням Віктора Літвінова, який у 2014 році був кервіником ГО «Парламентский центр Социальной перспективы», публично закликав до вчинення дій з метою зміни меж кордонів України, брав участь у “самообороні Криму”.

Нагадаємо, Прокуратура АР Крим розслідує діяльність так званої «Самооборони Криму», в даний час повідомлено про підозру по статті 260 Кримінального кодексу України 134 особам, які входили до складу незаконно створеного збройного формування