”Кримські справи” тижня: анонси засідань 27.05 – 31.05

На цьому тижні суди Києва розглянуть декілька «кримських справ».

У понеділок, 27 травня, у Голосіївському суді відбудеться одразу декілька подібних справ.

Так, о 10.00 – справа по обвинуваченню у державні зраді депутатка «Держради Криму від «Єдиної Росії» Галини Коноваленко; о 10.30 – держзрада судді з Криму Тетяни Авраміді, а о 10.45 – судді Сергія Язєва. У той же час у тому ж суді – справа про держзраду депутата кримського парламенту Владислава Шмелькова.

О 11.30 у Голосіївському суді – ще одна справа по державній зраді депутата «Держради Криму від «Єдиної Росії» Віктора Шаповаленко.

У Оболонському суді о 12.00 буде розглядатись справа по держзраді судді з Криму Алли Лемешко.

У вівторок, 28 травня, Деснянський суд о 10.00 розгляне справу держзради судді з Криму Бориса Балахонова.

У середу, 29 травня,  Деснянський суд о 10.30 розгляне справу по державній зраді депутата «Державної ради республіки Крим» Сергія Шувайникова

У четвер, 30 травня, у Шевченківському суді запланована справа про держзраду СБУшника з Криму Анатолія Блюденова. Засідання відбудеться о 09.00.

А 09.30 у Деснянському суді – державна зрада депутата Севастопольської міськради Андрія Колота, який, за даними слідства, «голосував за проведення референдуму про входження Севастополя до складу Росії».

Голосіївський суд о 11.30 розгляне справу депутата «міськради» Севастополя, обраний депутатом окупаційних “Законодавчих зборів” Севастополя від Ліберально-демократичної партії Росії Державна зрада Іллі Журавльова.

А о 11.45 – справа про держзраду судді з Криму Олександри Проценко.

О 17.15 у Подільському суді розглянуть справу Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді. Нагадаємо, Вишинський – колишній український журналіст, керівник «РІА Новини-Україна» філії російського інформагентства «РИА Новости». Звинувачується СБУ у створенні підривної проросійської інформаційної мережі на терені України та державній зраді. Прокурори продовжують оголошувати обвинувальний акт –  вже прочитано 63 сторінок з 79.

У п’ятницю, 31 травня, Деснянський суд о 09.30 розгляне справу про держзраду судді з Криму Ірини Шевченко.