”Кримські справи” тижня: анонси засідань 6.05 – 10.05

На цьому тижні суди Києва розглянуть декілька «кримських справ».

У понеділок, 6 травня, у Подільському районному суді суді на 8.30 запланований розгляд справи про держзраду кримського депутата 6 скликання; а на 8.40 –  по обвинуваченню депутата Севастопольської міської ради, який, за даними слідства, у 2014 році голосували за ряд постанов, що сприяли окупації півострова та який голосував за проведення «референдуму про входження Севастополя до складу Росії».

На вівторок, 7 травня, заплановане засідання Подільському районному суді  08.35 по справі депутата, який, за даними слідства, у 2014 році голосували за проведення «референдуму про входження Севастополя до складу Росії».

У цьому ж суді, але о 17.00 справу Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді. Нагадаємо, Вишинський – колишній український журналіст, керівник «РІА Новини-Україна» філії російського інформагентства «РИА Новости». Звинувачуєтся СБУ у створенні підривної проросійської інформаційної мережі на терені України та державній зраді. Нагадаємо, розгляд справи 2 травня перенесли через його відмову брати участь у режимі відеоконференції. Наразі прокурори кримської прокуратури встигли прочитати 23 сторінки обвинувального акту (по 57 з 79).

У середу, 8 травня, Подільський районний суд розгляне дві справи “депутатів-зрадників”(ч.1 ст. 111 – Держзрада) – о 8.45 та 8.50 – депутати ВР  скликання, які, за даними прокуратури АРК, “брали участь у засіданнях ВР АРК (повноваження якої було припинено) та голосували за ряд постанов, як сприяли окупації Криму, допомагали представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності на території півострова.

У п’ятницю, 10 травня, Дніпровський суд о 12.00 розгляне справу «екс-міністра охорони здоров’я» Криму Петра Міхальчевського, якому, нагадаємо продовжили термін утримання під вартою  до 13 червня 2019 року.

У справі триває допит свідків, колегія суддів Дніпровського районного суду міста Києва постановила знову викликати на допит власника медіахолдіга ATR, бізнесмена Ленура Іслямова, але на цей раз як свідка захисту.  (У лютому Іслямов давав покази у якості свідка обвинувачення).