У окупованому Криму перенесли розгляд справи про неінформування

Карикатура: Каспаров.Ru

У окупованому Криму перенесли розгляд справи про неінформування («по недоносительству») за статтею 205.6 КК Росії.

Як повідомив БСІ адвокат Еміль Курбедінов, судове засідання «Київського районного суду» міста Сімферополь у «справі про неінформування», де повинні були допитувати свідків обвинувачення, було перенесено на 20 травня 2019 року через його зайнятість у судових процесах в Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, 10 квітня 2019 року відбулося перше у Криму судове засідання у «справі про неінформування». За версією слідства ФСБ, обвинувачений не повідомив правоохоронцям про те, що його родич поїхав воювати в Сирію на боці ІГІЛу. Адвокат підсудного Еміль Курбедінов заявив про невинність свого підзахисного і припустив, що силовики фальсифікують матеріали справи.

Колись така стаття існувала в Кримінальному кодексі Радянського союзу редакції 1922 і 1926 років. Була скасована в 1961 році. Але у червні 2017 Держдума РФ остаточно затвердила т.зв. “антитерористичний пакет” законопроектів, внесених на розгляд російського парламенту Іриною Яровий. Цей «Пакет Ярової» передбачає введення ряду жорстких норм нібито з метою “боротьби з тероризмом”.