У справі громадського журналіста Нарімана Мемедемінова призначено попереднє судове засідання

Фото: А.Наумлюк

У справі активіста та громадського журналіста Нарімана Мемедемінова призначено перше попереднє судове засідання в російському місті Ростов-на-Дону. Про це БСІ повідомив адвокат Еміль Курбедінов. 

За його словами, справу буде слухати Північно-Кавказький окружний військовий суд. Попереднє слухання проводиться в закритому судовому засіданні. Воно призначено на 29 травня.

Наріман Мемедемінов прийматиме участь в судовому процесі по відеозв’язку із СІЗО Сімферополя.

За словами адвоката Еміля Курбедінова, нещодавно Мемедемінову подовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 червня 2019 року.

  • Як повідомлялось, 22 березня 2018 року в окупованому Криму російські силовики в селі Холмовка Бахчисарайського району обшукали будинок кримськотатарського активіста, блогера Нарімана Мемедемінова, затримали його і відвезли на допит в «кримське управління ФСБ» в Сімферополі. Активіста обвинуватили в нібито закликах до здійснення терористичної діяльності за ст. 205.2 КК РФ за публікацію на каналі Youtube в 2012-2013 роках новинних відеороликів.
  • 23 березня 2018 року «Київський районний суд» Сімферополя заарештував Мемедемінова.
  • Вже виповнився рік, як цивільний журналіст, блогер і активіст руху «Кримська Солідарність» Наріман Мемедемінов знаходиться в Сімферопольському СІЗО.
  • 23 березня прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі Мемедемінова. Прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) КК України.
  • МЗС України закликало РФ звільнити арештованого Нарімана Мемедемінова.