“Верховний суд” окупованого Криму залишив у силі вирок щодо “члена” добровольчого батальйону ім. Челебіджихана

Так званий «Верховний суд» Криму залишив у силі вирок щодо кримського татарина, якого звинуватили в участі в продовольчій блокаді Криму.

«Верховний суд» Криму 14 травня розглядав вирок Февзі Саганджі, якого засудили до 10,5 років позбавлення волі за те, що він, як стверджує ФСБ, був членом добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана, який восени 2015 року брав участь в продовольчій блокаді Криму.

Як повідомили у «Кримському процесі», справу розглядала суддівська колегія на чолі з суддею Олегом Лебедем.

У своїй апеляційній скарзі захист і сам Саганджі просили скасувати вирок, винесений «Ленінським районним судом». Саганджі ще раз заявив про свою невинуватисть і про те, що він не був членом формування.

Проте суддівська колегія залишила попередній вирок у десять з половиною років позбавлення волі щодо Саганджі в силі.

  • Нагадаємо, 23 січня 2019 року «Ленінський районний суд» засудив до 10,5 років позбавлення волі 24-річного мешканця півострова Февзі Саганджі.
  • ФСБ обвинуватила Саганджі «в участі в діяльності незаконного збройного формування на території України» за ч.2 ст.208 КК РФ.
  • ФСБ стверджує, що кримчанин в січні 2016 роки добровiльно вступив до лав очолюваного одним з координаторів акції з цивільної блокади Криму Лєнуром Іслямовим «кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Н. Челебіджихана, що діє в прикордонних районах Херсонської області України». «Будучи членом зазначеного незаконного збройного формування, підтримуючи цілі його створення, (здійснення блокади Криму з боку українського кордону, а також боротьба, в тому числі збройна, за повернення Кримського півострова до складу України), Февзі Саганджі з січня 2016 по вересень 2017 року брав активну участь в діяльності батальйону, пройшовши курси стрілецько-вогневої, рукопашної і мінно-вибухової підготовки», – заявили у ФСБ.