“Кримські справи” тижня: анонси засідань 1.07-5.07

На цьому тижні суди Києва розглянуть декілька справ, які “супроводжує” кримська прокуратура.

Так, у вівторок, 2 липня, у Деснянському райсуді о 10.30, а у Оболонському суді о 12.00 відбудеться засідання по  обвинуваченню у держзраді екс-депутатів Верховної ради 6 скликання, який допомагав представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності на території України.

А Дарницький та Оболонський суди о 11.30 розглянуть справи севастопольських депутатів по обвинуваченню у статті 111 КК України. За даними прокуратури, вони голосували за незаконні рішення про створення т.зв. “Республіки Крим”, прийняття Севастополя до складу РФ та ін.

У середу, 3 липня, Святошинський райсуд розгляне одразу декілька справ депутатів-зрадників Верховної Ради Криму 6 скликання: засідання відбудуться о 9.00, 10.30, 11.00 та 15.00

В цей же день Дарницький районний суд буде розглядати справи депутатів із Севастополя: засідання відбудуться о 10.00 та 10.15.

Також на 3 липня призначене засідання по справі керівника незареєстрованої організації «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, якого обвинувачують у державній зраді. Нагадаємо, на останньому засіданні Вишинський заявив, що не визнає провину за всіма фактами, озвученими в обвинувальному акті.

А колишній заступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов звернувся до судової влади України із пропозицією звільнити з-під варти Кирила Вишинського. Заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовний застерігає, що зміна запобіжного заходу може призвести до втечі підсудного до Росії.

На цей ж день призначено засідання Дніпровського райсуду  у справі екс-“міністра охорони здоров’я” Криму Петра Міхальчевського, захист якого вимагає визнати всі докази провини неприпустимими.