“Кримські справи” тижня: анонси засідань 15.07-19.07

На понеділок, 15 липня, на 16.00 у Подільському суді призначене засідання по справі керівника незареєстрованої організації «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, якого обвинувачують у державній зраді. Нагадаємо, Вишинський заявив, що не визнає провину за всіма фактами, озвученими в обвинувальному акті. Останнє засідання переносили, щоб новий прокурор ознайомився з обвинувальним актом.

А колишній заступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов звернувся до судової влади України із пропозицією звільнити з-під варти Кирила Вишинського. Заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовний застерігає, що зміна запобіжного заходу може призвести до втечі підсудного до Росії.

У вівторок, 16 липня, у Деснянському районному суді о 9.30 відбудеться засідання у справі по державній зраді військового з Криму Андрія Євтодія.

А о 10.30 у Солом’янському суді – справа по державні зраді екс-депутата Севастопольської міської ради 6 скликання Леоніда Жунько, який 6 березня 2014 року голосував за проведення “референдуму про входження Севастополя до складу Росії”.

 У середу, 17 липня, о 11.00 у Дніпровському суді буде розглядатися справа військового з Криму Андрія Ковальчука, який перейшов на бік окупантів.

У четвер, 18 липня, у Шевченківському суді о 15.30 заплановане засідання по справі колишнього голови Красноперекопської РДА Казбека Кубалова, який обвинувачується у державній зраді.