Підозрюваного у сепаратизмі Сагана відпустили під заставу, яку зібрав Опоблок

Солом’янський райсуд Києва призначив Олегу Сагану, який підозрюється у закликах до порушення територіальної цілісності України, альтернативний запобіжний захід у вигляді можливості внесення застави у вісімдесят тисяч гривень.

Як повідомляє БСІ, клопотання про зміну запобіжного заходу внесла адвокатка Сагана Світлана Новіцька.

За зміну запобіжного заходу суддя Солом’янського суду Києва Сергій Агафонов призначив заставу в 80 тисяч гривень.

Цю суму вніс нардеп від Опозиційного блоку за дорученням глави фракції Вадима Новінського. На наступний день Сагана випустили з СІЗО. Його приїхали зустрічати журналісти телеканалу НАШ, який належить ще одному опоблоковцю Володимиру Мураєву та Руслан Коцаба, якого теж судили за держзраду.

Коли відбудеться наступне засідання у справі Олега Сагана, наразі невідомо

Нагадаємо,

  • Восени 2018 року прокуратура АРК повідомила про затримання громадянина України, підозрюваного в сепаратизмі, йому інкримінують вчинення кримінального злочину, передбаченого ст. 110 ч. 2 Кримінального кодексу України. У нього був проведений обшук.
  • Повідомлялось, що Саган «був затриманий під час безпосереднього здійснення злочину» і є прихильником створення так званої «Новоросії». Під час обшуку у чоловіка виявили ноутбук з відеосюжетами, програмами для зміни голосу, а також тексти і сценарії для монтажу нових роликів. За інформацією прокуратури, затриманий періодично перетинав кордон України і Росії, вилучені у нього карти Ощадбанку зареєстровані на території Російської Федерації.
  • 8 листопада 2018 року Херсонський міський суд заарештував Сагана.
  • Сам Олег Саган стверджує, що до відеосюжетів відношення не має, в останні роки він змушений був їздити на заробітки в Росію, щоб заробити на лікування дружини. Раніше, за словами Сагана, він працював на студії Довженка в Києві і був продюсером програм на телеканалі ТЕТ. Пізніше займався церковною журналістикою і знімав документальні фільми про життя УПЦ МП.
  • 2 травня 2019 року Сагану пред’явили обвинувальний акт. Справу передали до Солом’янського суду Києва.
  • 15 травня Солом’янський районний суд Києва продовжив арешт Олегу Сагану