Судові засідання по “кримських справах”: з 29.07 по 2.08

У вівторок, 30 липня, у Солом’янському суді о 9.40 буде розглядатись справа про держзраду судді з Криму Евеліни Федоренко («Центральний райсуд» Сімферополя).

Аналогічну справу розгляне й Голосіївський суд о 12.30. Справа судді Юрія Гулевича.

У середу, 31 липня, о 10.30 у Голосіївському суді запланована справа про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Обвинувачений: Володимир Карпушенко – заступник командира 810-ї окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту Росії, полковник. Брав участь в спецоперації із захоплення Криму. Зокрема, 3.03.2014 підполковник Карпушенко спільно з генерал-лейтенантом ВС РФ Ігорем Турченюком брали участь в переговорах про здачу зброї українськими морськими піхотинцями, блокованими в Феодосії.

У Голосіївському суді на середу заплановано одразу три справи про держзраду: о 14.30  – по т.зв. «уповноваженої з прав дитини» окупованого Криму Ірини Клюєвої; о 14.40 – екс-депутата парламенту Криму Сергія Акімова; о 14.50 – по «замглави Ради міністрів» Криму Миколи Янакі.

У Дніпровському суді о 15.00 запланований черговий розгляд по справі екс-“міністра охорони здоров’я” Криму Петра Міхальчевського, якого 9 липня відпустили під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного “браслету”. На засіданні планується завершити судове слідство.

У четвер, 1 серпня, у Деснянському суді відбудуться два засідання – о 09.00 та 09.30 – по державній зраді  військових з Криму Сергій Жарко та Ігора Сіденко.

Подібну ж справу по військовому в Криму, який перейшов на бік Росії, розгляне Солом’янський суд у п’ятницю, 2 серпня, о 09.15. Обвинувачений: Мухутдінов Дмитро Михайлович