Апеляційний суд відпустив Вишинського під особисте зобов’язання

Київський апеляційний суд скасував ухвалу Подільського районного суду міста Києва та змінив міру запобіжного заходу керівнику незареєстрованої організації «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському на особисте зобов’язання.
Про це Бюро судової інформації повідомили у прокуратурі АРК.
В апеляційній скарзі адвокат Андрій Доманський просив скасувати рішення Подільського районного суду від 19 липня про продовження арешту Вишинського до 19 вересня та замінити запобіжний захід на більш м’який: на особисте зобов’язання. На думку адвоката, прокуратура не довела ризики впливу на свідків та інші.
Прокурори Роман Мурачов та Павло Чернешенко заявили, що хоча ризики існують, але можна застосувати більш м’який запобіжний захід та задовольнити клопотання захисту.
“У мене немає мотивів ховатися від слідства. Звинувачення – абсурдні. В моїх інтересах довести це.  Я вважаю, що судове слідство буде працювати на мене, навіщо мені тоді ховатися?”, – заявив К.Вишинський.
Колегія суддів (Г.Балацька, І.Сілкова, І.Горб) клопотання сторони захисту задовольнила.
Нагадаємо:
  • Керівнику незареєстрованого підрозділу російського інформагентства МІА «Россия сегодня» – «РИА Новости Україна» Кирилу Вишинському, обвинуваченого в державній зраді, продовжили арешт до 19 вересня. Відповідне рішення прийняв Подільський районний суд Києва.
  • 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».
  • Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали. 17 травня Херсонський міськсуд арештував його без права внесення застави.
  • 1 червня Вишинський заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням він звернувся до президента України Петра Порошенка.
  • 6 липня  2018 року Вишинському додатково повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.
  • 1 квітня Подільський райсуд Києва розпочав розгляд по суті справи Кирила Вишинського. 7 травня суд продовжив арешт Вишинському до 22 липня.
  •  Вишинський не визнає провину  за всіма епізодами обвинувального акту.