Апеляцію по справі політв’язня Абхаірова перенесли через психіатричну експертизу

Так званий “Верховний суд” Криму переніс засідання з розгляду скарги адвоката Арсена Абхаірова – фігуранта красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв, передає Бюро судової інформації.

За словами адвоката,  розгляд апеляційної скарги відклали у зв’язку з тим, що Арсен Абхаіров знаходиться на психіатричній експертизі.

Поки невідомо, коли саме його переведуть до слідчого ізолятора.

Засідання перенесли на 10 вересня.

Фото: Меморіал

Нагадаємо:

  • 14 лютого 2019 року в Криму в трьох будинках кримських татар в смт. Октябрьське російські силовики провели обшуки. Кримчанина Рустема Емірусеїнова відвезли в управління ФСБ в Сімферополі. Перед цим в управління ФСБ відвезли також Ескендера Абдулганієва і Арсена Абхаїрова.
  • 15 лютого в Сімферополі «Київський райсуд» заарештував трьох затриманих кримських татар за підозрою в участі в забороненій в РФ організації «Хізб ут-Тахрір». Арсену Абхаірову інкримінують ч. 2 ст. 205.5 КК РФ(«Участь в діяльності терористичної організації»).
  • Київський районний суд» Сімферополя у вівторок, 9 липня, продовжив арешт фігурантам красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір» Рустему Емірусеїнову, Ескендеру Абдулганієву і Арсену Абхаїрову до 13 вересня.