Розгляд апеляційної скарги по справі Вишинського перенесли

Апеляційний суд Києва переніс судове засідання у справі керівника незареєстрованого підрозділу російського інформагентства МІА «Россия сегодня» – «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського, обвинуваченого в державній зраді, на 20 серпня.

Як повідомляє кореспондент Бюро судової інформації, засідання перенесли через те, що двоє з трьох адвокатів Вишинського знаходяться на засіданнях в інших провадженнях.

Як відомо, Київський апеляційний суд повинен був розглянути скаргу захисників, у якій вони просять скасувати рішення Подільського районного суду від 19 липня про продовження арешту Вишинського до 19 вересня. В апеляції адвокати просять замінити запобіжний захід на особисте зобов’язання.

Нагадаємо:

  • Керівнику незареєстрованого підрозділу російського інформагентства МІА «Россия сегодня» – «РИА Новости Україна» Кирилу Вишинському, обвинуваченого в державній зраді, продовжили арешт до 19 вересня. Відповідне рішення прийняв Подільський районний суд Києва.
  • 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».
  • Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали. 17 травня Херсонський міськсуд арештував його без права внесення застави.
  • 1 червня Вишинський заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням він звернувся до президента України Петра Порошенка.
  • 6 липня  2018 року Вишинському додатково повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.
  • 1 квітня Подільський райсуд Києва розпочав розгляд по суті справи Кирила Вишинського. 7 травня суд продовжив арешт Вишинському до 22 липня.
  •  Вишинський не визнає провину  за всіма епізодами обвинувального акту.