Вишинського готують на “обмін”, – джерело

Керівника незареєстрованої організації «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого 28 серпня Київський апеляційний суд відпустив під особисте зобов’язання, готують для так званого “обміну”: він повинен поповнити список утримуваних в РФ і Україні осіб, які будуть одночасно звільнені. 

Про це Бюро судової інформації  повідомили декілька джерел.

При цьому, напередодні адвокат Андрій Доманський заявив, що його підзахисний не змінив позиції щодо можливої участі в обміні в’язнями, він буде домагатися визнання звинувачень незаконними в суді.

Сам Вишинський на засіданні апеляційного суду заявив, що хоче довести у суді свою невинуватість: “У мене немає мотивів ховатися від слідства. Звинувачення – абсурдні. В моїх інтересах довести це.  Я вважаю, що судове слідство буде працювати на мене, навіщо мені тоді ховатися?”, – заявив К.Вишинський.

Як відомо, справа про держзраду Кирила Вишинського з квітня 2019 року розглядається Подільським районним судом Києва. Судове слідство зараз знаходиться на етапі дослідження доказів.

 

Нагадаємо:
  • 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».
  • Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали. 17 травня Херсонський міськсуд арештував його без права внесення застави.
  • 6 липня  2018 року Вишинському додатково повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.
  • 1 квітня Подільський райсуд Києва розпочав розгляд по суті справи Кирила Вишинського.
  •  Вишинський не визнає провину  за всіма епізодами обвинувального акту.
  • 28 липня Київський апеляційний суд скасував ухвалу Подільського районного суду міста Києва та змінив міру запобіжного заходу керівнику незареєстрованої організації «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському на особисте зобов’язання.