Які “кримські справи” розглянуть суди на цьому тижні

На цьому тижні суди Києва розглянуть декілька «кримських справ».

Як повідомляє БСІ, у понеділок, 5 серпня, Дарницький суд розгляне о 10.00 справу про держзраду судді з Криму Володимира Романенко.

У вівторок, 6 серпня, Печерський райсуд Києва о 09.30 розгляне справу лідера громадського корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова і його дружини, яких звинувачують у роботі на російські спецслужби.

Нагадаємо, глава громадської організації «Громадянський корпус Азов – Крим» Станіслав Краснов був затриманий 28 лютого 2016 року. СБУ підозрює його в причетності до тероризму і державній зраді. Станіслав Краснов наполягає, що спецслужба сфальсифікувала справу проти нього. 12 квітня Апеляційний суд Києва визнав законним арешт Краснова. 23 вересня 2016 року Станіслав Краснов був звільнений з Лук’янівського слідчого ізолятора в Києві.

Деснянський суд о 10.30 розгляне справу по обвинуваченню у державній зраді Віктора Дрібного. До анексії він був депутатом ВР АРК від Партії регіонів, головою правління ВАТ «Кримгаз», членом депутатської фракції «Регіони Криму».

У середу, 7 серпня, Оболонський суд о 09.30 розгляне справу по обвинуваченню у державній зраді Яніну Павленко, екс-депутатку кримського парламенту від Партії регіонів, екс-директорку ДП «Завод шампанських вин» «Новий світ», яка відкрила пляшку колекційного хересу для Путіна.

Крім того, на цей день у Оболонському суді запланована також справа по держзраді судді з Криму. О 10.00 відбудеться засідання по справі судді Віктора Голика.

У Дарницькому суді о 17.00 – справа по держзраді екс-депутата міськради Севастополя Володимира Галичего. Галичего затримали 22 вересня 2015 року на адмінкордоні з Кримом, в пункті пропуску «Каланчак». Його звинувачують в тому, що він вчинив державну зраду, проголосувавши за «незалежність Криму і Севастополя» (частина 1 статті 111 Кримінального кодексу України). Зараз він знаходиться в СІЗО.

У четвер, 8 серпня, Дарницький суд о 10.00 розгляне справу про держзраду депутата кримського парламенту Лариси Георгіаді.

У п’ятницю, 9 серпня, Дніпровський суд Києва розгляне дві справи по «суддям-зрадникам» з Криму: о 10.00 – Миколи Іллічова та 10.30 Нани Петюшевій.