Слідство у справі Едема Бекірова триває: судове засідання перенесли

Фото: qha.com.ua

Судове засідання у “Центральному районному суді” Сімферополя у справі Едема Бекірова було перенесено в зв’язку з його лікуванням.

Про це повідомив адвокат Іслям Веліляєв, передає Бюро судової інформації.

Суддя розглянув моє клопотання про відкладення судового засідання. Ми надали відповідь з клінічної лікарні« Феофанія »Києва, де в даний момент знаходиться Бекіров. Я просив відкласти засідання на місяць, поки йде реабілітація Бекирова. Клінікою ці терміни не встановлені. Процес не закінчився, слідство триває “, – розповів Іслям Веліляєв.

У підсумку засідання перенесли на 7 жовтня 9:30. Суд необхідно буде повідомити про зміну умов здоров’я Бекирова і можливості участі в засіданні.

Як відомо, Едем Бекіров був відпущений з-під арешту 27 серпня 2019 роки для участі в «великому обміні» між Росією і Україною. Він був доставлений до Москви, де містився на конспіративній квартирі до повернення в Україну 7 вересня.

 

  • 12 грудня на адмінкордоні з Кримом на російському КПП співробітники ФСБ затримали кримськотатарського активіста, жителя Новоолексіївки Херсонської області Едема Бекірова, який їхав на півострів провідати свою 78-річну матір. У січні 2018 року Бекіров переніс складну операцію на серці, в ході якої йому були встановлені 4 шунти. Він носить знімний протез на правій нозі (нижче коліна).
  • ФСБ висунула активісту офіційне обвинувачення «в незаконному обороті зброї і незаконній передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин (ч. 2 ст. 222 і ч.2 ст. 222.1 КК РФ)».
  • 27 серпня «Центральний районний суд» Сімферополя змінив міру запобіжного заходу кримськотатарському активісту Едему Бекірову з утримання під вартою на зобов’язання з’являтися до суду.
  • 6 вересня “Центральний районний суд” Сімферополя ухвалив рішення про примусовий привід до зали суду Едема Бекірова.