В Херсоні суд зменшив заставу члену «Самооборони Севастополя» Резунику

Степан Резуник

Херсонський міський суд залишив у силі запобіжний захід щодо Степана Резуника, підозрюваного в участі в незаконному збройному формуванні «Самооборона Севастополя». При цьому, суд вирішив зменшити заставу. 

Про це Бюро судової інформації повідомили у прокуратурі Криму.

Так, сторона захисту клопотала про зміну запобіжного заходу на не пов’язаний з триманням під вартою та зменшення суми застави.

Представники прокуратури заперечували, оскільки, на їхню думку, злочин підозрюваним було вчинено з погрозою застосування насилля та залишаються ризики втечі підозрюваного.

Після наради суддя Дмитро Гонтар постановив частково задовольнити клопотання захисту, залишивши Степана Резуника під вартою, при цьому зменшив заставу з 321 тисячі гривень на 241 тисячу.

Нагадаємо, Херсонський міський суд 19 серпня продовжив на 60 діб термін арешту затриманому на адмінкордоні з Кримом члену «Самооборони Севастополя» Степану Резунику з можливістю внесення застави в сумі 321 тис грн.

  • 11 червня співробітники Нацполіціі АРК затримали на КПВВ «Каланчак» на адмінкордні з Кримом члена НВФ «Самооборона Севастополя» Степана Резуника, який у 2014 році сприяв Росії в окупації півострова.
  •  Резуник їхав на вільну територію України, щоб поновити український паспорт.
  • КСУ визнав неконституційною ч.5 ст.176 Кримінального кодексу України, якою до підозрюваних в тероризмі, злочинах проти основ національної безпеки України, перешкоджання діяльності ВСУ безальтернативно застосовувався запобіжний захід – взяття під варту.
  •  Після цього рішення КСУ з-під варти вийшли обвинувачені в державній зраді пропагандист Олег Саган (застава в 80 тис. грн) і  екс-«міністр охорони здоров’я Криму» Петро Михальчевський (нічний домашній арешт).