“Верховний суд” у Москві розгляне апеляцію на вирок по справі “кримських диверсантів”

Фото: Ілля Дудка

Верховний суд Росії розгляне апеляційну скаргу на рішення«Севастопольського міського суду», який засудив севастопольців Олексія Бессарабова і Володимира Дудку до 14 років позбавлення волі кожного за сфабрикованим ФСБ звинуваченням в нібито підготовці диверсій на території півострова.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на сина Володимиру Дудки – Іллю.

За його словами, засідання у Москві заплановано на 15 жовтня. До цього часу Бессарабова і Дудку повинні етапувати в Москву.

Батька і Льошу скоро повинні відвезти в Москву. Не знаю, як він перенесе етап, адже зі здоров’ям у нього погано. Батько відчуває постійні болі, високий тиск. За час перебування у СІЗО, а це скоро вже як три роки, він кваліфікованої медичної допомоги так і не дочекався. Тільки відписки, що все нормально. У грудні минулого року після ін’єкції папа почав втрачати свідомість, конвой повернув його до медчастини, де його відкачали. Деякі хронічні хвороби через відсутність лікування дали ускладнення. Надія тільки на Божу допомогу”, – розповів Ілля Дудка.

Нагадаємо:

  • 9 листопада 2016 року ФСБ РФ затримала в окупованому Севастополі українських громадян, яких російська спецслужба називає «членами диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Затримані Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка нібито готували диверсійні акти в Криму.
  • Дмитро Штибліков в 2004 році був звільнений в запас з лав ЗС України і до 2014 року працював в Севастополі аналітиком в неурядовій організації Центр сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону «Номос», що припинив діяльність після окупації Криму. Олексій Бессарабов також працював в центрі «Номос» експертом. Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, колишній командир корабля управління «Сімферополь» ВМС України.
  • 18 травня 2017 року Штибліков уклав досудову угоду зі слідством і визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили. 16 листопада 2017 року «Севастопольський міський суд» засудив Штиблікова до 5 років позбавлення в колонії строго режиму і штрафу в розмірі 200 тисяч рублів.
  • 4 квітня 2019 року «Севастопольський міський суд» засудив севастопольців Олексія Бессарабова і Володимира Дудку до 14 років позбавлення волі кожного за сфабрикованим ФСБ звинуваченням в нібито підготовці диверсій на території півострова. Бессарабов і Дудка повністю заперечують свою провину.