Фігуранти «Білогірської справи політв’язнів» залишуться у СІЗО

Фото: Кримська солідарність

«Верховний суд» Криму залишив у силі рішення «Київського райсуду» про продовження терміну утримання під вартою трьом фігурантам «Білогірської справи політв’язнів»

Про це повідомляє «Кримська солідарність», передає БСІ.
Троє кримських татар – Енвер Омеров, його син Різа Омеров і Айдер Джаппаров брали участь в слуханні по відеоконференцзв’язку із СІЗО.

За рішенням «суду», вони залишаться в слідчому ізоляторі до 5 листопада 2019 року.

«Рішення Київського райсуду від 31 липня залишилося в силі. На жаль, склалася стабільна практика: нічого в цьому плані не змінюється. Хлопці стали під вартою до 5 листопада. Вони передають всім подяку за підтримку», – зазначив адвокат Костянтин Рустемов.

Підтримати заарештованих їх з різних міст Криму приїхали близько 50 осіб.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року в Криму російські силовики провели обшуки і затримання кримських татар. Слідчі дії пройшли в селах під Алуштою, Білогірську, мікрорайонах Строганівка і Кам’янка Сімферополя в будинках родичів фігурантів так званої «справи Хізб ут-Тахрір». В результаті були затримані: Ельдар Кантерміров, Енвер Омеров і його син Різа Омеров, Айдер Джеппаров, Ескендер Сулейманов, Руслан Нагаєв, Руслан Месутов, Ленур Халілов.

Ленур Халілов, Руслан Месутов і Енвер Омеров підозрюються ФСБ в організації осередків організації «Хізб ут-Тахрір», яка заборонена в Росії, за ч.1 ст.205.5 КК РФ (організація діяльності терористичної організації), інші п’ятеро – за ч.2 ст.205.5 КК РФ (участь в діяльності терористичної організації).