Експостпред президента в Криму відсудила більше мільйона гривень за “вимушений прогул”

Наталя Попович. Фото: Крим.реалії

Колишня постійна представниця президента в Криму Наталя Попович домоглася звілльнення на два роки пізніше та відсудила у відомства більше мільйона гривень зарплати за “вимушений прогул”.

Як повідомляє Бюро судової інформації, таке рішення прийняв Київський окружний адміністративний суд 25 листопада.

Як йдеться у резолютивній частині рішення, суддя Олена Терлецька вирішила скасувати розпорядження постійного представника президента України в Криму від 18 серпня та 15 вересня 2017 року. Датою звільнення Наталі Попович визначено 16 лютого 2019 року.

Представництво президента України повинно внести відповідний запис до трудової книжки Попович та виплатити їй середній заробіток за весь час вимушеного прогулу із розрахунку  2 015 гривень у день. Таким чином, Наталя Попович повинна отримати 1 мільйон 102 тисячі 205 гривень.

Крім того, було вирішено стягнути з представництва президента моральну шкоду в сумі 10 тисяч гривень.

Нагадаємо,

  • У травні 2014 року представництво президента було переведено до Херсону. Постійною представницею була призначена ялтинка Наталя Попович, яка раніше очолювала МДЦ «Артек» та Ялтинський Центр зайнятості.
  • Влітку 2017 року активісти, які обвинувачували Попович у бездіяльності, проводили пікети з вимогою її відставки та переформатування діяльності представництва.
  • 18 серпня 2017 року на цю посаду був призначений Борис Бабін.
  • 26 червня Володимир Зеленський призначив вченого-юриста, фахівця з міжнародного гуманітарного та кримінального права, правозахисника Антона Кориневича постійним представником президента України в Автономній Республіці Крим.
  • Про те, хто очолював представництво президента України в АР Крим з моменту його офіційного створення в 1994 році (на папері воно існувало з 1992 року – ред.) читайте в матеріалі  «Палата представників».