Фігурантів “другої сімферопольської справи” кримських мусульман відправили на психіатричну експертизу

Фото: Кримська солідарність

Фігурантів “другої сімферопольської справи” кримських мусульман Ремзі Бекірова і Рустема Сейтхалілова помістили у психіатричну лікарню для примусової психіатричної експертизи 

Про це повідомляє  адвокат Едем Семедляев, передає Кримська солідарність.

«Сьогодні відвідав в психіатричній лікарні свого підзахисного Ремзі Бекірова, якого перевели туди з СІЗО в середу. Разом з ним на стаціонарному психіатричної експертизи знаходиться і Сейтхалілов Рустем. Містяться вони в різних камерах. Експертиза почалася з обстеження. Їм запропонували здати аналізи для визначення стану їх здоров’я, хлопці не відмовлялися, вони вирішили пройти. При нашій зустрічі Ремзі сказав мені про те, що він вважає, що утримання в СІЗО і в лікарні принижує його честь і гідність. Також вважає дану експертизу незаконною, тому що слідчий не пропонував амбулаторну психіатричну експертизу, а відразу призначив стаціонарну. А також говорив про те, що експертиза не є обов’язковою в даній категорії справ», – розповів адвокат.

Як відомо, Ремзі Бекіров знаходиться під вартою з 28 березня 2019 року. Житель міста Сімферополь, цивільний журналіст, має трьох неповнолітніх дітей.
Звинувачується за ч.1 ст.205.5 КК РФ ( «Організація діяльності терористичної організації», до довічного позбавлення волі).

Нагадаємо:

  • 27 березня в Криму російські силовики провели обшуки в 25 будинках кримських татар. Обшуки пройшли в селі Строгонівка Сімферопольського району і в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя. Було затримано 20 осіб, «підозрюваних в участі в релігійній організації «Хізб ут-Тахрір», забороненій в РФ.
  • 27 і 28 березня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів.
  • 29 березня всіх незаконно заарештованих в Криму 23 кримськотатарських активістів вивезли до РФ.