Фігуранти “другої сімферопольської справи” кримських мусульман залишились у СІЗО

Фото: Кримська солідарність

Фігуранти “другої сімферопольської справи” кримських мусульман (Яшар Муедінов, Рустем Сейтхалілов, Акім Бекіров, Сейтвелі Сейтабліев) залишились у СІЗО Краснодара.

Як повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на Кримську солідарність, таке рішення прийняв “суддя” “Верховного суду Крима” Олексій Послєдов.

Засідання проходило у закритому режимі по відеоконференцзв’язку з СІЗО Краснодара.

«Я просив провести оприлюднення у відкритому режимі. І не дивлячись на те, що і прокурор підтримав мене, суд відхилив моє клопотання і повністю все засідання пройшло в закритому режимі“, – розповів адвокат Сіяр Панич.

В ході засідання було розглянуто апеляційну скаргу про продовження запобіжного заходу. “Суддя” не прийняв до уваги доводи захисту та залишив фігурантів під вартою до 15 лютого 2020 року.

Мого підзахисного Акіма Бекірова етапували в СІЗО м Ростов-на-Дону. Зараз він знаходиться в дорозі в СІЗО номер 1 м Краснодар, звідти він брав участь по відеоконференцзв’язку. Також він попросив своїх близьких передати йому продукти харчування», – додав адвокат.

Нагадаємо:

  • 27 березня в Криму російські силовики провели обшуки в 25 будинках кримських татар. Обшуки пройшли в селі Строгонівка Сімферопольського району і в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя. Було затримано 20 осіб, «підозрюваних в участі в релігійній організації «Хізб ут-Тахрір», забороненій в РФ.
  • 27 і 28 березня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів.
  • 29 березня всіх незаконно заарештованих в Криму 23 кримськотатарських активістів вивезли до РФ.