Нарада у дві хвилини: фігуранти “алуштинської справи” кримських мусульман залишились під вартою

Панич та Месутов. Фото: Кримська солідарність

Так званий “Верховний суд Криму” відхилив апеляційні скарги адвокатів на продовження запобіжного заходу фігурантам “алуштинської справи” кримських мусульман Руслану Месутову і Ельдару Кантемірову.

Як розповів адвокат Сіяр Панич, вони залишаться в СІЗО до 20 лютого 2020 року, повідомляє БСІ

«18 листопада Верховний суд Криму розглянув мою апеляційну скаргу в інтересах мого підзахисного Руслана Месутова. До початку судового засідання було винесено ухвалу про проведення засідання в закритому режимі. Адвокатом Айдером Азаматовим подавалися клопотання про відкриття процесу. Суд допустив відкритість тільки під час оголошення рішення. Суд порадився дві хвилини, однак за цей час родичі наших підзахисних не встигли потрапити в зал суду. Я клопотав про доставку мого підзахисного в зал суду, проте суд не задовольнив вимогу: хлопці брали участь в засіданні по відеоконференцзв’язку із СІЗО. Тому обговорити з моїм підзахисним питання, в яких присутня якась адвокатська таємниця, наприклад, питання здоров’я мого підзахисного не було можливості», – розповів адвокат Сіяр Панич в ефірі Кримської солідарності.

За словами Панича, Руслан Месутов та Ельдар Кантеміров свою вину не визнають, вважають обвинувачення абсурдним.

В результаті суд апеляційні скарги відхилив: Месутов та Кантеміров залишаться в СІЗО до 20 лютого 2020 року.

Нагадаємо,  10 червня 2019 року пройшли обшуки в будинках кримських татар в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах. Після обшуків було затримано 8 людей: Руслан Нагаєв, Ельдар Кантеміров, Руслан Месутов, Ленур Халілов, Риза Омеров, Енвер Омеров, Айдер Джеппаров і Ескендер Сулейманов.

У ФСБ Росії заявили, що відкрили кримінальну справу за ст. 205.5 (організація або участь в діяльності терористичної організації).