Енвер Сейтосманов отримав 17 років у виправній колонії суворого режиму

Енвер Сейтосманов. Фото: Кримська солідарність

Енвер Сейтосманов отримав 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням свободи на 1 рік. Таке рішення винісла колегія  Південного військового суду у складі Сергія Горєлова, Миколи Гулько, Олександра Генералова.

«Сейтосманова Енвера Кязімовіча визнати винним в організації діяльності організаціїї, яка відповідно до законодавства Російської Федерації визнана терористичною, тобто злочином, передбаченим частиною 1 статті 205.5 КК РФ на підставі якого призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням волі на строк в один рік», – йдеться у вироку судді, повідомляє Кримська солідарність.

На думку адвокатів, протягом усього слідства не представлено жодного доказу провини і причетності підсудних до терористичних актів або насильства, а заарештовані кримські татари звинувачуються і засуджуються до різних термінів в колонії суворого режиму лише на підставі того, що відвідували релігійні збори і читали релігійну літературу, обговорювали соціально-політичні теми.

Згідно з даними МГО «ПЦ« Меморіал », Сейтосманов позбавлений волі за відсутності події або складу злочину з порушенням російського та міжнародного права.

  • Нагадаємо, 10 травня 2018 року в селі Орлине в Балаклавському районі Севастополя російські силовики провели обшуки, після яких затримали двох кримських татар – рідних братів Ернеста і Енвера Сейтосманових. Затримані є двоюрідними братами кримчанина Нурі Примова, раніше засудженого в Росії на 5 років по севастопольському «справі Хізб ут-Тахрір». Згодом Ернеста Сейтосманова відпустили.
  • ФСБ підозрює Енвера Сейтосманова в участі в організації «Хізб-ут-Тахрір», забороненої в РФ.
  • 11 травня «Ленінський районний суд» Севастополя заарештував Енвера Сейтосманова. Йому інкримінують ч.2 ст.205.5 КК РФ (участь в діяльності організації, яка відповідно до законодавства РФ визнана терористичною).