Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувачення стосовно «єдинороса» з Севастополя Кучерявого

Ігор Кучерявий Фото: YouTube Русский Севастополь

Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно члена севастопольского відділення партії «Единая Россия» та незаконної організації «Автоканал Севастополя» Ігора Кучерявого.

Як відомо, севастопольця Ігоря Кучерявого, який приїздив із окупованого півострова на вільну територію України за біометричним паспортом і був зупинений СБУ на КПВВ «Каланчак», підозрюють у  посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.2 ст.110 КК України). На початку окупації Криму він входив до так званої тактичної групи «Автоканал Севастополя», за що отримав  нагороди від міністерства оборони Росії та ветеранів ФСБ, є членом партії «Єдіная Россія».

«У ході розслідування встановлено, що обвинувачений, у лютому-березні 2014 року, був активним учасником організації «Автоканал Севастополя», яка сприяла окупації півострова, а саме: забезпечувала роботу незаконних блокпостів у Севастополі, здійснювала спостереження за штабом Військово-Морських Сил Збройних Сил України, військовими частинами України. Учасники «автоканалу» передавали отриману інформацію через радіостанції, координуючи таким чином незаконну діяльність «самооборонівців». Пізніше, під час проведення «загальнокримського референдуму», учасники організації здійснювали спостереження та патрулювання на дільницях, де відбувалось голосування», – наголосили у прокуратурі АРК.

Як повідомлялося, 10 грудня Херсонський міський суд обрав Ігорю Кучерявому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 60 діб. Кучерявий перебуває під домашнім арештом в одній з квартир Херсона.

Більше про діяльність кучерявого читайте у матеріалі “Нові «шуцмани Путіна»: «Автоканал Севастополя»