Солом’янський суд Києва розглянув обвинувальний акт по справі “самообороновця” Резуника

Степан Резуник

Справу учасника так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника за участь у діяльності незаконного збройного формування буде розглядати Солом’янський районний суд Києва.

Як повідомляє Бюро судової інформації із посиланням на прокуратуру АРК, сьогодні відбулося підготовче судове засідання з розгляду обвинувального акту відносно Степана Резуника.

Суд задовольнив клопотання прокуратури та поклав на обвинуваченого ряд обов’язків: не відлучатися з міста Києва без дозволу суду, повідомляти про зміну місця проживання та здати паспорти необхідні для виїзду закордон.

Наступне судове засідання відбудеться 3 січня 2020 року.

Нагадаємо:

  • 11 червня 2019 року співробітники Нацполіції АРК разом з прикордонниками затримали у КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом, члена так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника, який у 2014 році сприяв Росії в окупації півострова. Зловмисник, який перебував у розшуку, арештований Херсонським міським судом.
  • Резуник їхав на материкову Україну, аби поновити український паспорт. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (участь у діяльності непередбачуваних законом збройних формувань). Резуник стверджує, що під час окупації Криму Росією був лише «волонтером».
  • 19 серпня Херсонський міськсуд продовжив на 60 діб термін арешту Степану Резунику з можливістю внесення застави в сумі 321 тис грн.
  • 26 вересня Херсонський міськсуд залишив чинним запобіжний захід у вигляді арешту щодо Степана Резуника, однак зменшив йому суму застави до 240 тис грн.
  • 2 жовтня за Резуника внесли заставу і його звільнили з під варти. Адвокати Резуника тимчасово зняли йому квартиру в Києві.
  • У жовтні прокуратура АРК за результатами досудового розслідування скерувала до суду обвинувальний акт відносно у Степана Резуника за участь у діяльності незаконного збройного формування