Український активіст Олег Приходько залишиться у СІЗО ще на два місяці

Олег Приходько Фото: RFE/RL

«Київський райсуд» Сімферополя ще на два місяці продовжив термін утримання під вартою українському активісту Олегу Приходьку, якого ФСБ обвинувачує в нібито підготовці до теракту в Саках.

Про це у коментарі Кримській солідарності повідомив адвокат Назім Шейхмамбетов, передає Бюро судової інформації.

Суд задовольнив клопотання слідчого Романця і продовжив запобіжний захід до 10 лютого 2020 року. В ході судового засідання стороною захистом було заявлено ряд клопотань і всі вони були відхилені.

Жодне наше клопотання не було підтримано, навіть про допит як свідків його дружини та доньки та перебування поза клітки.  Крім того, суд не підтримав і клопотання про виключення з матеріалів справи матеріалів, які, на нашу думку, були незаконно додані“, – розповів адвокат.

Рішення про продовження арешту винесла «суддя» Олена Холодна.

Засідання проходило у закритому режимі.

Ми на бачили батька вже два місяці: нам відмовляють у побаченнях. Думали, хоча б на суді побачимо, але засідання проводили у закритому режимі. Це кричуща несправедливість“, – сказала донька Приходька Наталя Шевцова.

  • Олег Приходько відомий своєю проукраїнською позицією, через що його неодноразово викликали на допити в російські силові структур.
  • Був затриманий 10 жовтня 2019 року. Йому були висунуті дві статті КК РФ – ст. 205 (підговка терористичного акту) і ст.223.1. (Незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, переробка або ремонт вибухових пристроїв).
  • Справу активіста веде слідчий ФСБ Іван Романець, який вів справу Едему Бекирова.
  • 10 жовтня «Київський райсуд» Сімферополя обрав запобіжний захід Олегу Приходько, залишивши його під вартою до 10 грудня 2019 року.