Скандальний суддя Вовк знову очолив ОАСК

dav

21 січня 2020 року на зборах суддів Окружного адміністративного суду міста Києва головою суду було обрано Павла Вовка.

Про це повідомляє Бюро судової інформації із посиланням на пресслужбу ОАСК.

Шляхом таємного голосування зборами суддів було обрано голову суду. 39 із 42 присутніх суддів віддали свій голос за Павла Вовка.

Нагадаємо,

  • Окружний адміністративний суд розглядає адміністративні справи з певною специфікою, а саме: справи суб’єктів владних повноважень, юрисдикція яких поширюється на всю країну. Тобто він може встановити відсутність повноважень або визнати протиправним і скасувати будь-яке рішення міністерства і фактично будь-якого органу влади, що знаходиться в Києві.
  • Саме цей суд забороняв акції під час Майдану, забороняв призначати членів ВРП по президентській квоті, визнав незаконною націоналізацію «Приватбанку», зупинив дію розпорядження Уряду щодо оголошення конкурсу на посаду голови митниці, заборонив ДБР проводити конкурс до Ради громадського контролю, розглядав позови до президента, який має йти з посади, скасував перейменування Московського проспекту Києва і т.д.
  • В травні 2019 НАБУ проводило обшуки в ОАСК у справі про незаконне збагачення його голови Павла Вовка
  • У липні 2019 року НАБУ оприлюднило скандальні записи розмов голови суду Павла Вовка з колегами: були зафіксовані конфлікти інтересів, служіння колишній владі, зміна політичного курсу, блокування ВККС, механізми впливу керівництва ОАСК на окремих суддів, ВККС, СБУ, ДБР та омбудсмена

  • Громадська рада доброчесності заявила, що «плівки Вовка» доводять «корумпованість суддів найважливіших судів, зрощеність неформальними зв’язками з політиками та іншими високопосадовцями, панування в ній кругової поруки та безкарності».
  • Після публічних сварок між головою ГПУ Юрієм Луценко та його заступником Сергієм Горбатюком про наявність доказів, у відомстві  повідомили, що чотирьом суддям направлені повістки для вручення підозр.
  • Після допиту на Павла Вовка і решту суддів завели справу про втручання в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.
  • 20 серпня суддя Вовк заявив, що склав повноваження глави ОАСК.