Троє депутатів на Донеччині отримали підозри в посяганні на територіальну цілісність України

Агітаційний білборд в Донецьку

Підозрюваними стали депутати селищної, районної та міської рад. За даними досудового розслідування, вони були причетні до проведення так званого «референдуму» щодо самостійності «ДНР». Двоє з підозрюваних були головами так званих дільничних виборчих комісій.

Про це повідомляє «Бюро судової інформації» з посиланням на пресслужбу прокуратури Донецької області.

За даними слідства, у травні 2014 року депутат Миронівської селищної ради розглянула та позитивно проголосувала з питання проведення «референдуму» щодо самостійності «ДНР».

Крім цього, у травні 2014 року двоє мешканців Костянтинівського та Лиманського районів, а нині депутати Лиманської міської ради й Костянтинівської районної ради, будучи головами так званих дільничних комісій, видавали бюлетені для голосування і списки виборців, а також організували складання та підписання протоколів про результати хибного волевиявлення громадян щодо суверенітету «ДНР».

Досудовим розслідуванням займаються слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва прокуратури Донецької області. Підозрюваним інкримінують злочини, передбачені ч. ч. 1, 2 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України») КК України.

    • Київський апеляційний суд переніс на 30 січня заплановане на 16 січня судове засідання з розгляду апеляційної скарги сторони захисту на вирок колишнього депутата Верховної Ради АР Крим Василя Ганиша через неявку усіх трьох його адвокатів. У прокуратурі АРК заявляють, що дії захисників можуть бути навмисним затягування розгляду апеляційної скарги.
    • Деснянський райсуд Києва зупинив провадження про обвинувачення у державній зраді ексдепутата Верховної Ради АР Крим Віктора Дрібного через неможливість встановлення його місцезнаходження. Колегія суддів вважає непереконливими надані докази перебування Дрібного в окупованому Криму і оголосила його в розшук.