“Суд” випустив Зубкова із СІЗО

У “Верховному суді” Криму відбувся розгляд апеляційної скарги на рішення “Білогірського районного суду”, яким власнику сафарі-парку «Тайган» Олегу Зубкову було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Утримання в СІЗО було замінено на заборону певних дій: з 22 до 6 години Зубкову заборонено виходити з дому, а також спілкуватися з особами, які мають відношення до кримінальної справи.

Як повідомляє Кримський процес, засідання проходило у відкритому режимі, проте зі слухачів були допущені лише 3 людини і 4 журналісти. Всього на засідання під будівлею і в коридорі Верховного суду зібралося близько 120 людей.  Розгляд апеляційної скарги тривав 5 годин.

  • Олег Зубков був узятий під варту 3 лютого за порушення раніше обраного запобіжного заходу – підписки про невиїзд і неявки на засідання суду в січні.
  • Інцидент, після якого було порушено справу на Зубкова, стався в липні 2018 року: туристка з Кіровської області увійшла на територію парку, підійшла до лева і поклала йому руку на гриву. Під час фотозйомки лев схопив жінку зубами за руку. Після цього по відношенню до Зубкова було порушено кримінальну справу за статтею 238 КК РФ «Виробництво, зберігання, перевезення або збут товарів і продукції, виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки».
  • У 2016 році Зубкова окупаційний «суд» в Криму визнав винним у побитті одного зі своїх співробітників і засудили його до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на один рік.
  • Олег Зубков підтримував анексію Криму, в 2014 році під час захоплення півострова російськими військами він передав в дар представникам «самооборони Криму» автобус сафарі-парку «Тайган».