Суд заблокував завершення конкурсу на концесію Херсонського порту та визначення переможця

Херсонський морський порт Скріншот: RE:THINK

Шостий апеляційний суд Києва зупинив дію наказу про затвердження результатів концесійного конкурсу та визначення переможця конкурсу на концесію Херсонського порту.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання «Порти України», яке опублікувало копію відповідної ухвали суду.

Відповідно до рішення суду від 3 лютого, воно буде діяти до набуття законної сили рішення суду по суті.

Ініціатор подання позову – ТОВ «Спеціальна компанія Морський порт Херсон» (консорціум ТОВ «Аскет-Шиппінг» (40%) і ТОВ «Глобал Грейн» (60%)).

Компанія звернулася до суду з вимогою визнати прoтиправним і скасувати наказ Мінінфраструктури від 17 січня 2020 року №10 «Про відхилення претендента від участі у кoнцесійному кoнкурсі».

Згідно з рішенням суду, Мінінфраструктури та створеній міністерствoм кoнцесійній кoмісії і робочій групі заборонено вживати будь-які дії, спрямовані на завершення кoнцесійного кoнкурсу.

Інформацію про зупинення дії наказу про затвердження результатів концесійного конкурсу підтвердив Liga.net співзасновник і директор компанії RISOIL S.A Шота Хаджішвілі («Рісойл-Херсон» перемогла в конкурсі).

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що Міністерство інфраструктури оскаржить це рішення.