У Криму «суд» заарештував чотирьох українських рибалок на 10 діб – ФСБ

Капітан затриманого судна Максим Терєхов Фото: скріншот відео пресслужби «прикордонного управління ФСБ РФ по Республіці Крим»

В окупованому Криму «Керченський міський суд» 10 лютого піддав адміністративному арешту на 10 діб «за непокору співробітникам прикордонної служби ФСБ» чотирьох громадян України – жителів Запорізької області, захоплених російськими прикордонниками в західній частині Азовського моря, як стверджується, за незаконний вилов камбали-калкан.

Про це повідомила прес-служба «Прикордонного управління ФСБ по Республіці Крим», передає видання «Криминформ».

«Четверо громадян України, затримані напередодні співробітниками Прикордонного управління в Азовському морі, визнані винними в скоєнні адміністративного правопорушення за частиною 4 статті 19.3 КоАП РФ (непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів Федеральної служби безпеки в зв’язку з виконанням ним службових обов’язків, а також перешкоджання виконанню ним службових обов’язків). Їм призначений адміністративний арешт на десять діб», – йдеться в повідомленні.

Як вказується, за фактом незаконного видобутку водних біологічних ресурсів «кримським прикордонного управління ФСБ» стосовно затриманих порушено справу про адміністративне правопорушення за ч.2 ст.8.17 КоАП РФ (порушення правил видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів).

Також прес-служба «прикордонного управління» розповсюдила відео допиту трьох затриманих рибалок, які визнають факт вилову камбали-калкан. Раніше було поширено відео допиту капітана судна, який також визнав, що рибалки ловили камбалу-калкан.

Народний депутат України від партії «Слуга народу» Павло Мельник назвав імена рибалок, захоплених російським прикордонниками в Азовському морі.

«Українські рибалки, яких було затримано в Азовському морі – це імовірно: Сергій Гога, Олексій Іванов, Василь Тюркеджи та Максим Тєрєхов … Всі рибалки – мешканці села Райнівка Приморського району Запорізької області», – написав Мельник на своїй сторінці в Facebook.

Він також опублікував фотографії двох захоплених російським прикордонниками українців: капітана Максима Терехова та рибалки Василя Тюркеджі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Капітан затриманого судна Максим Терєхов (внизу справа) Фото: Facebook Павло Мельник
Василь Тюркеджи Фото: Facebook Павло Мельник

Нагадаємо:

  • 15 лютого в західній частині Азовського моря співробітники «прикордонного управління ФСБ РФ по Республіці Крим» затримали маломірне судно з чотирма громадянами України на борту. Судно вийшло в море села Райнівка Приморського району Запорізької області. У «кримському прикордонного управління ФСБ РФ» стверджують, що українські рибалки займалися незаконним виловом камбали-калкана, не підкорялися вимогам прикордонників, намагались втекти і у них не було документів. «Кримський омбудсмен» Лариса Опанасюк повідомила, що поки команда судна затримана на 48 години до з’ясування обставин.
  • Главк Нацполіції в АРК та Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури автономії відкрив кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення в Азовському морі прикордонниками ФСБ РФ українського судна з чотирма рибалками на борту.