Суд взяв під варту міського голову Світлодарська за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України

Анатолій Брехунець, Світлодарська міська рада

Міського голову Світлодарська Донецької області Анатолія Брехунця підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України (ч. 2 ст. 110 ККУ). Прокуратура ствердужє, що у травні 2014 року Брехунець вніс до повістки дня сесії та позитивно проголосував за питання про надання комунальних приміщень для проведення незаконного референдуму щодо визначення суверенності так званої «ДНР».

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Донецької області. Донецький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури щодо зміни запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту на тримання під вартою Світлодарському міському голові, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

У лютому 2020 року посадовцю повідомлено про підозру. Краматорський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Не погодившись із даною ухвалою суду, прокуратура внесла апеляційну скаргу, за результатом розгляду якої ухвалу скасовано.

Строк тримання посадовця під вартою визначено до 11 квітня 2020 року.

  • Верховний Суд залишив у силі покарання засудженій за сприяння діяльності терористичної організації «ЛНР». Жінці, яка інформувала бойовиків про пересування української армії, суд призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.