Військовому призначили 2 роки позбавлення волі за те, що п’яним вистрілив у командира бойової машини

До строку у два роки суд додав ще рік невідбутого раніше покарання. Таким чином, загалом засуджений отримав 3 роки ув’язнення.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок Миколаївського районного суду Миколаївської області від 18 березня 2020 року.

За матеріалами справи, обвинувачений у серпні 2017 року був призваний на військову службу та проходив її на посаді старшого навідника гранатометного взводу військової частини, яка дислокується в місті Бахмут Донецької області.

У ніч з 9 на 10 вересня 2017 року молодший сержант вживав спиртні напої, через що на ранок був у стані алкогольного сп’яніння ступеню тяжкості 4,17 проміле. Для прикладу, водіям не можна сідати за кермо, якщо у крові рівень алкоголю перевищує 0,2 проміле.

Тож на ранок під час слідування колони бойових машин з місця проведення занять з бойової підготовки до місця дислокації військового табору, перебуваючи у десантному відділенні БМП-Ш, молодший сержант приєднав до автомату магазин, споряджений військовими патронами та дослав патрон в патронник.

Далі обвинувачений направив ствол автомату у бік місця командира БМП та натиснув спусковий гачок. Куля влучила у праве стегно іншого військового, через що пізніше постраждалий протягом місяця лежав у госпіталі.

Суд затвердив угоду про визнання провини між обвинуваченим та прокурором. За угодою, молодший сержант отримав 2 роки позбавлення волі за статтею 414 Кримінального кодексу (“Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення”).

Ці два роки додали до невідбутого строку, який призначений вироком Київського районного суду міста Харкова від 16 вересня 2016 року. Тим вироком чоловіка засудили за самовільне залишення місця служби.