ДБР розслідує справу щодо посадовця ВСП, який за хабар обіцяв зарахування військового до складу миротворчих сил ООН

Фото з сайту СБУ

Суд обрав тримання під вартою із заставою 168 тисяч в якості запобіжного заходу для посадовця Військової служби правопорядку з Ужгорода. ДБР підозрює його в отриманні хабара за позитивне вирішення питання щодо відрядження українського військовослужбовця для проходження служби у складі миротворчого контингенту ООН в Конго.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Хмельницького міськрайонного суду від 1 квітня 2020 року.

За матеріалами досудового розслідування, офіцера відділення запобігання, виявлення злочинів та інших правопорушень Ужгородського зонального відділу Військової служби правопорядку ЗСУ вимагав 3 тисячі доларів неправомірної вигоди за те, щоб відрядити чоловіка в складі миротворчого контингенту в Демократичну Республіку Конго.

Чоловік, який надавав хабар, діяв під контролем правоохоронців у Вінниці. Він перерахував на особистий банківський картковий рахунок посадовця 84 тисячі гривень двома траншами.

Пресслужба СБУ повідомляє, що посадовець ВСП був затриманий 31 березня на робочому місці після перерахування на його банківську картку другої частини неправомірної вигоди.

За даними слідства, посадовець налагодив корупційний механізм одержання грошей з військовослужбовців. За різні суми хабарів він «гарантував» військовим сприяння у зарахуванні до складу підрозділів миротворчих сил.

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Олександр Сарбей вирішив, що затриманий має бути під вартою під час досудового розслідування, однак визначив заставу в розмірі 168 160 гривень.