Прокуратура Криму оголосила підозри ще двом учасникам севастопольського НЗФ «Рубеж»

Ігор Пронькін

Прокуратура АРК та главк Нацполіції в АРК і Севастополі повідомили про підозру ще двом учасникам НЗФ «Рубеж» Ігору Пронькіну та Андрію Трішину, які брали участь в захопленні штабу Військово-Морських Сил України у Севастополі у березні 2014 року під час незаконної окупації Криму Росією. Вони оголошені в розшук.

Про це повідомляє прокуратура автономії, передає Центр журналістських розслідувань.

Обох членів НЗФ «Рубеж», яке входило до складу так званої «Самооборони Севастополя», підозрюють за ч.2 ст.260 КК України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція інкримінованої статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені громадяни України, будучи учасниками незаконного збройного формування «Добровольча народна дружина «Рубеж», 19-20 березня 2014 року брали участь в облозі та захопленні Штабу Військово-Морських Сил України у м. Севастополі», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, на даний час підозрюваних оголошено в розшук, вживаються заходи для встановлення їх місцеперебування.

Прокуратура АРК у своїй інформації не називає імен членів НЗФ «Рубеж» яким оголошені підозри. Як повідомили Центру журналістських розслідувань джерела у правоохороних органах, мова йде про Ігора Пронькіна та Андрія Трішина.

Андрій Трішин Фото: одноклассники.ru

Як повідомили в головному управлінні Нацполіції в АРК і Севастополі, за свої злочинні дії окупаційна «влада» нагородила Пронькіна і Трішина медалями «За возвращение Крыма».

Нагадаємо:

  • У вересні 2017 року прокуратура АРК повідомила про підозру колишньому другому командиру незаконного збройного формування (НЗФ), причетного до незаконної анексії Росією Криму Ігрою Петрову.
  • У червні 2019 року прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно першого керівника незаконного збройного формування «Рубеж» Володимира Мельника.
  • В лютому 2019 року слідчий відділ ГУ НП в АРК та Севастополі оголосив у розшук керівників та учасників спецпідрозділу «Рубеж», який входив до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя».
  • 17 березня 2020 року ГУ Національної поліції в АРК повідомило про підозру двом учасникам севастопольського НЗФ «Рубеж», які брали активну участь в окупації Криму Росією в лютому-березні 2014 року.
  • Прокуратура АРК і кримський главк Нацполіції повідомили  про підозру Михайлу Чалому – одному з організаторів захоплення влади в Севастополі в лютому-березні 2014 року, керівнику силового блоку «координаційної ради» «народного мера» Севастополя Олексія Чалого.
  • 3 квітня слідче управління ГУ Нацполіції в АРКрим та Севастополі повідомило про підозру учаснику незаконного збройного формування «Рубеж» у м. Севастополь Володимиру Мельникову, який брав участь в окупації українського півострова.