Суд відмовився зменшувати заставу за підозрюваного у держзраді колишнього військового

Затриманого на Волині чоловіка, якому інкримінують створення в Україні агентурної мережі воєнної розвідки РФ, взяли під варту з правом внесення застави у розмірі 630 тисяч 600 гривень. Йому оголосили підозру в державній зраді. Адвокат звернувся до суду з клопотанням про зменшення застави.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Луцького міськрайонного суду Волинської області від 15 квітня 2020 року.

Адвокат підозрюваного за статтею 111 Кримінального кодексу (державна зрада) Олександр Шадрін звернувся до суду з клопотанням про зменшення розміру застави, яку можна внести за затриманого чоловіка.

Ухвалою від 6 березня 2020 року суд обрав для підозрюваного запобіжний захід на час розслідування – тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 630600 гривень. Спроба оскаржити запобіжний захід в апеляції не принесла очікуваного результату.

Адвокат Шадрін в інтересах клієнта просив суд зменшити розмір застави до 168 160 гривень.

Слідчий суддя Вячеслав Покидюк, зважаючи на тяжкий злочин, в якому підозрюється чоловік, а також на можливість перешкоджати досудовому розслідуванню, вирішив не змінювати розмір застави.

Нагадаємо, контррозвідники СБУ затримали колишнього військовослужбовця Віталія Сінельнікова, який начебто виконував завдання зі збору і передачі розвідувальної інформації про військові об’єкти Збройних Сил України, які дислокуються на Волині. Затримання відбулося під час спроби перетину кордону.

Слідство вважає, за завданням куратора, чоловік залучив до виконання розвідувальних завдань ще трьох проросійськи налаштованих мешканців регіону. Відповідно до інструкцій російської спецслужби, агентурна мережа була вибудувана за чіткою iєpapxiєю, а її учасники дотримувались підвищених заходів конспірації.

  • Під варту із заставою у 2 мільйони взяли військового, якого підозрюють у співпраці з ФСБ Росії. Рівненський суд узяв під варту військовослужбовця, якого підозрюють у співпраці з ФСБ Російської Федерації. Слідство стверджує, що чоловік майже два роки відслужив у так званій «ДНР», а потім вступив на військову службу в ЗСУ.