Учасник севастопольського НЗФ «Рубеж» отримав підозру

Володимир Мельников

Слідче управління Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі повідомило про підозру учаснику незаконного збройного формування «Рубеж» у м. Севастополь Володимиру Мельникову, який брав участь в окупації українського півострова.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на офіційну інформацію ГУ Нацполіції в АРК та Севастополі. 

Мельникова підозрюють в участі у не передбачених законом збройних формувань (ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України). Слідство вважає, що Володимир Мельников брав участь у захопленні українських військово-морських об’єктів у березні 2014 року.

«Мельников Володимир Олександрович, 01.03.1989 р.н., будучи бійцем незаконного збройного формування «Добровольна народна дружина Рубеж», особисто брав участь в облозі та 19-20 березня 2014 року, у складі не передбаченого законами України збройного формування «Самооборона Севастополя», виконуючи протиправні накази «ватажків» зазначеного формування відповідно до розподіленої йому ролі, здійснював дії з захоплення Штабу Військово-морських сил України у місті Севастополі за адресою вул. Соловйова, 1, та протичовнового корвета «Хмельницький», який належить військово-морським силам України, з метою забезпечення відбуксирування судном збройних сил Російської Федерації», – сказано у повідомленні главку Нацполіції.

Про підозру Мельникову повідомлено 3 квітня 2020 року.

Нагадаємо:

  • У вересні 2017 року прокуратура АРК повідомила про підозру колишньому другому командиру незаконного збройного формування (НЗФ), причетного до незаконної анексії Росією Криму Ігрою Петрову.
  • У червні 2019 року прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно першого керівника незаконного збройного формування «Рубеж» Володимира Мельника.
  • В лютому 2019 року слідчий відділ ГУ НП в АРК та Севастополі оголосив у розшук керівників та учасників спецпідрозділу «Рубеж», який входив до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя».
  • Головне управління Національної поліції в АР Крим 17 березня 2020 року повідомило про підозру двом учасникам севастопольського НЗФ «Рубеж», які брали активну участь в окупації Криму Росією в лютому-березні 2014 року.
  • Прокуратура АРК і кримський главк Нацполіції повідомили  про підозру Михайлу Чалому – одному з організаторів захоплення влади в Севастополі в лютому-березні 2014 року, керівнику силового блоку «координаційної ради» «народного мера» Севастополя Олексія Чалого.